Compagnino AB
menu_left Hem menu_sep Produkter menu_sep Historik menu_sep Vanliga frågor menu_sep Kontakta oss

KORT HISTORIK OM NEUTRO ROBERTS

sep

history_neutro-robertsDen engelske kemisten och apotekaren Henry Roberts öppnade år 1843 ett medicinskt laboratorium i Florens. Hans produkter var från början avsedda för societeten, men blev snart tack vare den höga kvaliteten, de mest populära i staden.

 

Flera år senare grundade Henry Roberts efterträdare, Alfred Houlston tillsammans med Lorenzo Manetti företaget Manetti & Roberts. Namnet står för hög kvalitet, kompetens, omtanke och pålitlighet, något som var Manetti & Roberts värderingar från dag ett, och många enastående framgångar härstammar från deras originalproduktioner. En strikt kvalitet och kontrollsystem övervakar produktionens olika cykler. Produktionsanläggningen ligger i Calenzono ca 10 km från Florens, med en produktion på 300 produkter per minut.

Manetti & Roberts är företrädare för en neutral produktserie eftersom man var först med att upptäcka pH-värdets betydelse för huden, därav namnet "Neutro Roberts", och detta är fortfarande en viktig faktor i hygienartiklar världen över.

En fast tvål var den första i serien som kom ut på marknaden år 1904. Idag är Manetti & Roberts störst på marknaden inom hygienartiklar i Italien och har även en betydelsefull ställning i många andra europeiska länder.

 

Just nu pågår lanseringen av produkterna i Sverige via Compagnino AB.